Nacht van de Vluchteling 2023

AJV-Scoutinggroep Dirk Vink draagt ruim € 2.000 bij aan vluchtelingenwerk

“Jullie kunnen op mij rekenen.” Dat zijn de afsluitende woorden van de belofte die scouts uitspreken wanneer ze geïnstalleerd worden. De leden van AJV-Scoutinggroep Dirk Vink hebben laten zien hoe deze woorden echte waarde voor de medemens kunnen hebben. Dat deden zij door op zaterdagavond 17 juni jl. mee te doen aan de Nacht van de Vluchteling in Amersfoort.

Tijdens het startprogramma van de Nacht werden Dirk Vink-lid Milan en zijn moeder Dana geïnterviewd. Dana is jaren geleden als vluchteling naar Nederland gekomen en kon daar kort over vertellen. Milan kreeg de gelegenheid om uitleg te geven over de motivatie van zijn scoutinggroep om zich in te zetten voor vluchtelingen. Daarna werd het startsein gegeven en kon de hele groep samen met honderden andere wandelaars aan een pittige tocht van 10 km beginnen. Met deze actie is het de groep gelukt in totaal meer dan € 2.000 aan sponsorgeld bij elkaar te brengen.

Het was erg warm tijdens de wandeltocht, en na een paar kilometers begonnen enkele scouts toch wel hun voeten en benen te voelen, of juist niet meer, maar dat kon niet verhinderen dat de hele groep de tocht goed heeft weten te volbrengen. Moe maar voldaan kwam aan het eind van de tocht iedereen over de finish. Met hun medailles om en een goed gevoel over hun mooie prestatie konden de Dirk Vink-leden eenmaal terug op hun thuisbasis in Huis ter Heide lekker uitrusten op z’n scouts: rond een gezellig kampvuur!